10 Şubat 2011 Perşembe

La Dolce Vita Roma..

Roma'da kesinlikle tatlı bir hayat yaşanıyor. Koşturmacanın olmadığı, insanların mutlu, güler yüzle size davrandığı, hoş bir havada gittiğiniz vakit çok büyük bir keyif alacağınız ortamlar bulunuyor. Gezip görme konusunda meşhur yerleri olduğu gibi bence her köşe başı ayrı bir güzellikte. Genellikle her meydanda bir çeşme, bir heykel etrafında oturan sohbet eden insanlar, gitar çalan gençler görmek mümkün.
Tabi ki en büyük çeşmelerinden ve en ünlüsü olan Fontana Trevi, bizlerin bildiği adıyla Aşk Çeşmesi Roma'nın en meşhur yerlerinin başında geliyor. Her zaman etrafında yığınla insan olan, bu kadar küçük bir meydanda nasıl bu kadar büyük bir çeşme yapılmış diye her zaman düşündüğüm yapı, bütün görkemiyle ayakta duruyor. Önünde turistler çeşmeye sol omuzlarından bir daha gelme umuduyla para atıyorlar, gelin damat pozlar veriyorlar hatta evlenme tekliflerine mekan oluyor bu ünlü çeşme. Gece görüntüsü ayrı bir güzel, gündüz ayrı bir güzel..




Bir diğer kalabalık mekan ise İspanyol merdivenleri diye bildiğimiz Piazza di Spagna .Güneşlenen ler, kitap, dergi okuyanlar. Gezmekten yorulup soluklanan turistler. Burada hep grupların arasında hoş konuşmalar, gençlerin eğlenceli kahkahaları, müzik tınıları duymak mümkündür.



Diğer önemli mekanlar arasında Collesıum;



Tüm renkli görüntüleri, insanların portrelerini yapan ressamları, muazzam çeşmeleri ile Navona Meydanı..





 


ve en önemli ve en uğrak mekanı olan Vatikan şehrini sayabiliriz. Vatikan'da San Pietro kilisesi büyük haşmetiyle dimdik ayakta duruyor. İçerisinde ayinleri dinlemek, muhteşem mimarisini incelerken dalıp gitmek, kubbeye çıkıp meydanın görüntüsüne hayran kalmamak elde değil.




1 yorum:

  1. Arkadaşım, şehri bize yaşattın, çok teşekkürler. Gidemedik; ama sayende okuyup gitmiş kadar olduk.

    YanıtlaSil